Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Postani prostovoljec!

Vabimo te, da se nam pridružiš kot prostovoljec! Prostovoljci skupaj pomagamo otrokom, brezdomcem in drugim ljudem v stiski.

Kje lahko pomagaš?      

 

 

Izlet družin na Mengore

Dopoldne smo po župnijah predstavljali akcijo Vincencijevega koledarja, popoldne pa smo se zbrali na makadamskem parkirišču na prelazu Poljance pod hribom Mengore, kjer stoji cerkvica Marijinega imena.

Z veseljem ustvarjali, z veseljem molili

S tokratno družinsko mašo smo že kar konkretno vstopili v mesec oktober, mesec rožnega venca. Skozi rožni venec spoznavamo Kristusovo skrivnost in božjo prisotnost v naših življenjih.

Kvatrnica na Mirenskem Gradu

Pretekli konec tedna smo na Mirenskem Gradu praznovali praznik Žalostne Matere Božje in kvatrnico. Romarji od blizu in daleč smo se zbrali v molitvi za duhovno prenovo Cerkve na Slovenskem.

Molitev za prenovo Cerkve na Slovenskem ob prazniku Žalostne Matere Božje

Bliža se praznik Žalostne Matere Božje, ki je zavetnica naše cerkve na Mirenskem Gradu. Vabljeni, da tu dodate svoj molitveni namen za katerega bomo prosili v soboto 21. septembra na polnočnem bdenju.

KVATRNICA NA MIRENSKEM GRADU - Molitev za duhovno prenovo Cerkve na Slovenskem

Na Mirenskem Gradu smo se odločili, da nekdanjemu praznovanju kvatrnice damo novo podobo in se povežemo v postu, molitvi in praznovanju za prenovo Cerkve na Slovenskem. Lepo vabljeni!

 

 

Vincencijev koledar 2019-20

Letošnjo jesen bo marsikatera slovenska župnija zopet sodelovala pri dobrodelni akciji Vincencijev koledar 2019/20.

Župnije bodo pri nedeljskih mašah obiskali člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki so že deveto leto zapored pripravili Vincencijev koledar. Gre za stenski koledar, ki vsebuje mesece od septembra 2019 do decembra 2020. Letošnji koledar je nastajal pod geslom Narava nas uči. V objektiv so ujeli utrinke iz narave, ki govorijo o življenjskih modrostih: začenjanje, hvaležnost, spominjanje, biti skupaj, mir, darovanje, prebujanje, vstajenje, cvetenje, žetev, veselje, počitek in tihota.