Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Vincencijev koledar 2019-20

Letošnjo jesen bo marsikatera slovenska župnija zopet sodelovala pri dobrodelni akciji Vincencijev koledar 2019/20.

Župnije bodo pri nedeljskih mašah obiskali člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki so že deveto leto zapored pripravili Vincencijev koledar. Gre za stenski koledar, ki vsebuje mesece od septembra 2019 do decembra 2020. Letošnji koledar je nastajal pod geslom Narava nas uči. V objektiv so ujeli utrinke iz narave, ki govorijo o življenjskih modrostih: začenjanje, hvaležnost, spominjanje, biti skupaj, mir, darovanje, prebujanje, vstajenje, cvetenje, žetev, veselje, počitek in tihota.

V akcijah preteklih let so z zbranimi darovi opremili novo mizarsko delavnico, uredili dom za tri brezdomne osebe ter kupili, prenovili in opremili stanovanje za družino brez doma, ki jo sedaj spremljajo.

V preteklem letu so darove, zbrane v akciji Vincencijev koledar, namenili izgradnji hiše za družino v stiski. Žal so postopki, ki so potrebni za začetek gradnje, dolgi. Marijine sestre so podarile potrebno lokacijo. Pridobili so soglasja in služnosti, trenutno čakajo na gradbeno dovoljenje. Arhitekt Grega Vezjak je brezplačno izdelal načrt za hišo.

Tudi letošnja akcija je namenjena zbiranju sredstev za gradnjo hiše za družino v stiski. Upajo, da vas bodo prihodnje leto razveselili z novico, da je hiša, za katero ste prispevali svoj dar, pod streho.

Nov Vincencijev koledar bo na voljo po župnijah v okviru omenjene akcije, lahko pa ga naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov.

Vsem, ki boste imeli Vincencijev koledar v svojem domu ali na delovnem mestu, želijo, da bi vas podobe iz narave nagovarjale, vodile k sebi in v vas prebujale zavest o božji bližini.

Iskrena hvala za vsako podporo!