Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Namestitvene podpore - Resettlement

Namestitvene podpore (Resettlement) so namenjene brezdomcem, ki želijo narediti korak naprej in se umakniti iz ulice, ter ljudem v stiski, tik pred brezdomstvom, ki si želijo izboljšati svoje življenje.

   

Preko skupnega bivanja in dela (na vrtu, njivi, v mizarski delavnici, kuhinji, pomoč pri selitvah, zidarska dela, skrb za dom …), druženja ter praznovanj, se učijo novega načina življenja, razmišljanja in sobivanja.

Pomagamo jim pri vztrajnosti v delu, odgovornosti, sodelovanju z drugimi, reševanju različnih težav (zdravstvene težave, ponovna pridobitev vozniškega izpita, ureditev dokumentov, zavarovanja, socialne pomoči, pokojnine, premagovanje odvisnosti, pomoč pri skrbi za dom in vzgoji otrok …) in gradnji novih odnosov, kamor bi lahko pripadali in dobili moč za novo življenje.

   

Nudimo različne oblike namestitvene podpore:

  • Namestitev in ponovno vključevanje brezdomnih v družbo poteka na Mirenskem Gradu pri Novi Gorici. Namenjena je brezdomcem, ki se želijo umakniti iz ulice ter z delom in novimi odnosi ustvarjati pogoje za boljše življenje.
  • Namestitvena podpora brezdomnih poteka v stanovanju na Resljevi cesti v Ljubljani in je namenjena pomoči pri skupnem bivanju, učenju samostojnosti ter skrbi za dom.
  • Namestitvena podpora ljudem v stiski poteka v stanovanju na Zaloški cesti v Ljubljani. Podporo nudimo družinam v stiski, ki želijo izboljšati pogoje za svoje življenje ter potrebujejo pomoč pri skrbi za dom in vzgoji otrok.

 

Kontakt:
Simona Stegne
Vodja programa Celostna pomoč brezdomnim
040 753 425
simona.stegne@drustvo-vzd.si