Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Večer grških plesov v dnevnem centru

   

V ponedeljek, 14. maja, smo imli v Dnevnem centru za brezdomce grški plesni večer. Plesni večer je bil eden od predlogov, ki so jih dali brezdomci, kaj bi lahko storili in spremenili v dnevnem centru. Felix, naš praktikant in študent izmenjave na fakulteti za socialno delo, je izbral idejo in prosil svojo prijateljico Athanasio iz Grčije, da nam pokaže nekaj skupinskih grških plesov. Tako je nastal večer grških plesov v dnevnem centru.

   

   

S pomočjo brezdomcev, prostovoljcev in zaposlenih, smo pripravili zakusko in spremenili dekoracijo v dnevnem centru pod umetniškim vodstvom prostovoljke Neže. Iz različnih barvnih listov  smo izrezali grške plesalce in rože iz src in jih nalepili na steno. Barvna sestava se popolnoma prilega pomladi.

Plesni večer je bil zabaven in na trenutke smešen, predvsem zato, ker so bili plesni koraki za nas nekoliko težki, toda Athanasia je bila dobra pri improvizaciji in potrpežljivosti z nami in je za nas priredila korake, da so bili lažji. Po plesu smo bili vsi lačni kot Hercules in se nam je zelo prilegla naša zakuska, ki smo jo pripravili pred tem. :)

Felix Strohmaier