Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

V veselju moliti in delati

    

Zaključek drugega avgustovskega tedna (od 9. do 12. avgusta) so tradicionalno zaznamovale duhovne vaje v hribih, ki jih je pripravilo Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Nastanjeni smo bili v domu Triglavska roža v Trenti, ki je prijazno gostila našo skupino 16–18 udeležencev.

    

    

Tema programa je bila Moli in delaj. Teme, o katerih smo razmišljali, so bile razdeljene v štiri sklope: lakota, ponižnost, nujnost molitve za dobro delo, nujnost dela za duhovno življenje. Za zbistritev misli in večjo povezanost smo vsak dan ubirali korake na nov vrh. Vreme nam je bilo več kot naklonjeno, le dvakrat nas je na polovici poti pred povratkom malo „požegnalo“. Prvi dan, v četrtek, smo se za ogrevanje povzpeli na planino Zapotok, drugi dan smo jo ubrali više, na Malo Mojstrovko, v soboto se je pot malo položila in nas je pričakal razgled s Krnskega jezera, v nedeljo pa smo se spočili ob sprehodu po delu Soške poti.

Med potjo smo se ustavili in Peter nam je predstavil temo, o kateri bomo tisti dan govorili. Nato smo si našli vsak svoj miren kraj in smo o tem razmišljali, včasih tudi malo zadremali na sončku. Ob uri smo se spet zbrali skupaj in se pogovorili o temi, si izmenjali misli in videli osvetlitev teme z drugega vidika.

Za lačne želodčke so poskrbele dobrote, pridelane na Mirenskem Gradu, ki smo jih razdeljeni v skupine pripravili v okusnih obrokih za zajtrk in večerjo. Prazna vreča ne stoji pokonci. Med pripravo obrokov smo se zabavali in še na drug način povezali.  

Vsak dan je zaznamovala molitev zjutraj s hvalnicami, popoldan je sledila sveta maša. Imeli smo tudi priložnost za spoved in duhovni pogovor. Prišli smo do spoznanja, da je delo molitev in da nam navdušenje za delo daje veselje, torej sta molitev in delo tesno povezana.

DB