Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Socialni praktikum v dnevnem centru

 

Eden izmed pogojev za opravljen 2. letnik na Škofijski klasični gimnaziji je opravljanje socialnega praktikuma. Del le-tega je tudi izbira ustanove, v kateri dva dni opravljamo prostovoljsko dejavnost. Tako se nas je nekaj odločilo za Dnevni center za brezdomce v Ljubljani in odločitve vsekakor nismo obžalovali, saj je šlo za resnično  prijetno izkušnjo. Družno smo se strinjali, da je, predvsem za mlade posameznike, koristno spoznavati strani družbe s katerimi v vsakdanjem življenju morda nimamo pretiranega števila stikov.

Še nekaj vtisov sodelujočih dijakov:

Lucija M.: Res je bila zanimiva, nenavadna in dinamična izkušnja srečati se z brezdomci, njihovim načinom življenja in razmišljanja. Hvala vam za delček bogastva, ki ste mi ga podarili, morda se kdaj srečamo.

Jakob S.: To je bila vsekakor neka nova izkušnja zame. Prvi dan smo se zjutraj še nekako spoznavali in privajali en na drugega, drugi dan pa smo bili pa pri igranju družabnih iger skoraj čisto domači. Strah me je bilo, da se bom počutil nelagodno ter da se bodo posledično tudi oni tako počutili, ampak ko pogledaš izraze hvaležnosti na obrazu teh ljudi, sploh pa ge. Nuše Zavašnik, ki se res trudila za dobro vzdušje. Veliko ljudi misli, da prostovoljci dajejo brezdomcem, a v resnici brezdomci več dajo prostovoljcem. Skratka, bila je res zanimiva izkušnja.

Laura M.: Dneva, preživeta pri brezdomcih sta bila super, saj sem pridobila še eno novo izkušnjo, ki si jo bom definitivno zapomnila. Skupaj z brezdomci smo kuhali, pospravljali, prali, jedli, peli in se igrali družabne igre, medtem pa ni nikoli zmanjkalo pozitivne energije s strani dijakov, kot tudi brezdomcev.

Zala R.