Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Silvestrovanje z brezdomci 2019

    

V študentskem domu Vincencij v Ljubljani je včeraj potekalo tradicionalno, letos že 24. Silvestrovanje z brezdomci, ki ga je pripravilo Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Silvestrovanja se je udeležilo okrog 120 brezdomcev, za prijeten večer pa je skrbelo 40 prostovoljcev. Tudi letos so odkrili novo geslo, s katerim želijo v društvu v letu 2019 nagovarjati vse, s katerimi se srečujejo pri svojem delu: brezdomce, prostovoljce, otroke, mlade in družine. Geslo za leto 2019 se glasi: Te vidim, te pozdravim! Prosim, hvala in oprosti pravim! S temi preprostimi, a zelo pomembnimi besedami se bodo vse leto spodbujali k lepim in odgovornim odnosom.

Brezdomce so na silvestrovanju obiskali in jim voščili tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore ter župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Dobrodošlico jim je kot gostitelj izrazil provincial lazaristov Franc Rataj.

Skozi večer se je zvrstil prijeten silvestrski program. Skupina prostovoljcev je z igranjem in petjem skrbela za živo glasbo in veselo razpoloženje. Navzoče so razveselili tudi s tombolo, zabavnim skečem in poučnim kvizom. Veliko pozornosti je požel kratek film, s katerim so prikazali dogodke in delo v društvu v preteklem letu. Ob tej priložnosti so tudi podelili nagrade najbolj angažiranim brezdomcem, ki se skozi vse leto vključujejo v različne aktivnosti v društvu.

Brezdomci in prostovoljci so skupaj odštevali zadnje sekunde starega leta in s šampanjcem nazdravili prihod novega. Drug drugemu so zaželeli zdravja, vztrajnosti, veselja in poguma. Silvestrski večer je minil v domačem in prijetnem vzdušju in tako marsikomu polepšal zadnji dan v letu.

Janja Završnik