Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Osvežimo naš dom

    

V Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani smo v soboto, 7.4.2018, prepleskali zavetišče ter očistili okolico dnevnega centra. Akcija je potekala v okviru vseslovenske prostovoljske akcije Dan za spremembe – Dan za povezovanje. Moči smo združili s pridnimi študentkami iz Študentskega doma Uršula in njihovo ravnateljico s. Judito Mihelčič.

    

    

    

Zbralo se nas je lepo število brezdomcev in prostovoljcev. Dan smo začeli s skupnim zajtrkom, nato pa smo se razdelili v več ekip. Večina se je lotila pleskanja, nekateri so pričeli s peko palačink, ki so jih na stojnici ponujali mimoidočim, ostali pa so se odpravili očistit okolico dnevnega centra in Uršulinskega zavoda. Vsi smo pošteno zavihali rokave in se veselo lotili opravil. Med delom je bil čas tudi za klepet, kavo, sok in seveda palačinke :). Po končanem pleskanju smo se lotili še čiščenja in preurejanja prostorov. Nekoliko utrujeni, a veseli smo se spet zbrali skupaj ob dobrem kosilu, ki ga je pripravila ekipa v kuhinji in za skupno mizo počasi zaključili Dan za spremembe.

S spremembami smo zelo zadovoljni. Na sveže smo prepleskali zavetišče, kjer je nastanjenih 7 brezdomcev, pralnico in skladišče. Sedaj so prostori svetlejši, bolj sveži in prijetnejši za bivanje. Tudi okolica je sedaj še lepša, saj smo nabrali kar precej vreč smeti. Še najbolj pa smo zadovoljni, da smo se lepo povezali z našimi sosedami iz študentskega doma Uršula.

Janja Završnik