Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Error message

Notice: unserialize(): Error at offset 12 of 16 bytes in variable_initialize() (line 941 of /home/pritil01/domains/brezdomec.si/public_html/arhiv/includes/bootstrap.inc).

O miru - Vincencijev tabor 2017

   

Vincencijev tabor je odlična izkušnja za vse generacije. Od 20. do 27.8.2017 nas je približno 45 živelo, delalo in molilo skupaj. Za vsakega se je kaj našlo in vsak je sodeloval, po svojih sposobnostih.

   

   

     

Vse dni pa nas je vodila rdeča nit tabora ob kateri smo razmišljali ter se pogovarjali in sicer O miru. Tabor smo začeli v nedeljo in vse dni vse do sobote so dnevi potekali v glavnem po ustaljenem ritmu.

Zjutraj smo se uglasili s hvalnicami, se okrepčali z zajtrkom in do kosila nadaljevali z delom. Ponudba slednjega je bila izredno pestra. Od del na vrtu, gradbeništvu, kuhinji do varovanja otrok in še bi se dalo naštevati. Po kosilu smo imeli čas za počitek, družino, razmislek, pogovor, nadaljevali pa smo s popoldanskim delom. Trudili smo se za to, da smo delovali kot ekipa in odgovorno sprejeli in opravili vsako nalogo. Večeri so bili namenjeni bolj razmišljanjem, pogovoru in druženju. Vsak dan smo vsi skupaj zaključili s sv. mašo, kot ena družina. Tudi za družabne večere je bilo poskrbljeno. Vedno je ena od skupin pripravila še nekaj za večerno sprostitev in zabavo in očitno je bilo, da nam je na koncu dneva ostalo nekaj moči tudi za ples in družabne igre.

Tabor smo zaključili v nedeljo, ko smo se odpravili na obalo, kjer smo otvorili sezono prodaje koledarjev in si privoščili nekaj počitka na eni od Izolskih plaž. Prepričan sem, da smo mnogi postali bogatejši za izkušnjo, ki jo morejo dati pristni odnosi, živeti ob delu in molitvi. Včasih prinašajo veselje, včasih bolečino, a vedno globljo povezanost in mir.

PriponkaVelikost
PDF icon 17 O miru.pdf552.03 KB