Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Error message

Notice: unserialize(): Error at offset 12 of 16 bytes in variable_initialize() (line 941 of /home/pritil01/domains/brezdomec.si/public_html/arhiv/includes/bootstrap.inc).

Kulturni praznik v Dnevnem centru za brezdomce 2018

   

Kulturni praznik smo tudi letos obeležili z literarnim večerom v Dnevnem centru za brezdomce. Na ta večer smo se pripravljali že kar nekaj tednov prej. Ustvarjali smo na temo letošnjega gesla: Vztrajno skupaj se borimo, da v veselju zaživimo.

   

V dnevnem centru smo ob dopoldnevih in popoldnevih ustvarjali likovna dela in tudi izdelke iz gline, s katerimi smo potem okrasili naš center. Skupaj smo ustvarili zelo lepo sceno z našim novim geslom. Ustvarjali pa smo tudi literarna dela. Najprej smo razmišljali in se pogovarjali o letošnjem geslu, o veselju, borbi in življenju na splošno. Potem pa smo skupaj tudi kaj napisali: kakšno misel, verz, kitico ali celo pesem. V vseh tednih je nastalo zelo lepo število izdelkov. Na večer kulturnega praznika, smo se vsi skupaj zbrali v dnevnem centru in skupaj praznovali. Dogodek sta lepo povezovala voditelja, prostovoljci in brezdomci pa smo vmes recitirali pesmi. Vrstili so se tudi glasbeni nastopi z raznimi inštrumenti, vmes pa smo kakšno pesem tudi skupaj zapeli.

Po končanem programu je sledila še zakuska, ki smo jo pripravili že tekom dneva skupaj z brezdomci. Sledilo je druženje ob živi glasbi in pogovoru. Skupaj smo preživeli res en lep in prijeten večer.

Peter in Mateja

PriponkaVelikost
PDF icon Zbrana dela_Literarni večer 2018.pdf2.04 MB