Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Križev pot birmancev šempetrske dekanije

V petek, 22. marca ob 19h smo se animatorji in birmanci naše dekanije dobili na Mirenskem gradu. Na križev pot so bili povabljeni tudi starši, botri in ostali, ki stojijo birmancem ob strani pri njihovi pripravi na zakrament sv.birme. Srečanja birmancev na Mirenskem gradu potekajo nekajkrat v letu. Ob tem želimo, da mladi začutijo, da se njihovo sodelovanje ne konča v  župniji, ampak se  lahko njihov prostor delovanja in aktivnosti  širi tudi v okviru dekanije ali  še kako drugače.

Srečanje smo začeli v dvorani Gnidovčevega doma. Voditelj dekanijskega programa za birmance Peter Žakelj nas je uvedel v smisel postnega časa. Ker se ta bliža  koncu, nam je želel, da z današnjim križevim potom skušamo čim bolj razumeti, zakaj je Kristus vse to storil za nas.

Z birmanci smo nato skupaj ponovili postne pesmi, ki so bile v knjižicah križevega pota  ter pogledali delček  iz filma »Kristusov pasijon.« Prvo postajo križevega pota smo začeli brati v dvorani, nato pa je po vsaki postaji ena izmed župnij  nadaljevala pot zunaj  po postajah, ki so bile označene po okolici Mirenskega grada. S seboj smo imeli bakle in  glasbeno spremljavo s kitaro. Vsi skupaj smo se zopet dobili pri 13. postaji križevega pota ob cesti in nadaljevali pot do vrha. Zaključek je bil cerkvi, kjer smo si pogledali zadnje, najbolj pretresljivo  dejanje iz istega filma, to je Kristusovo križanje in smrt.

Mladi so bili nato povabljeni še na druženje v mladinske prostore na Gradu, kjer so lahko dobili topel čaj  in košček peciva.

NM