Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Butarice in velikonočni okraski

              

Aprilska družinska maša je bila zadnja pred veliko nočjo in zato je bila delavnica za otroke po maši že malce praznično obarvana. Pripravili smo se na cvetno nedeljo in si izdelali butarice.

       

Naj vas ime ne zavede, to so bile kar velike umetnije. Na palico smo z vrvico privezali zelenje, oljke, rožmarin in lovor ter jih nato okrasili s pisanimi trakovi. Za velikonočno vzdušje smo poskrbeli tudi z izdelovanjem okraskov. Iz slanega testa smo oblikovali pirhe, takšne, da jih bomo kam obesili in okrasili naše domove. Na voljo smo imeli okraske iz testa, ki so bili že posušeni in smo jih lahko s čopičem pobarvali, lahko pa smo si pripravili nove iz svežega testa in vanje kaj lepega odtisnili. Takšne smo kasneje nesli domov in jih bomo doma pobarvali.

Da naše praznovanje velikega praznika ne bo samo navzven smo pa že prej poskrbeli pri sveti maši, kjer nas je evangelij in pridiga g. Petra spodbudila, da pogledamo nase, na svoj greh in opravimo dobro spoved. Tako bodo naši prazniki res polni veselja ob Jezusovi zmagi nad grehom in smrtjo.