Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Dan prostovoljcev v januarju

   

V torek, 30. januarja 2018, smo se v dnevnem centru prvič po novem letu zbrali na dnevu prostovoljcev. Po uvodnih besedah in kratki obnovi teme iz prejšnjega srečanja smo si skupaj ogledali kratek del risanke, ki nam je bila v pomoč pri obravnavani tematiki.

   

Razmišljali in pogovarjali smo se o tem, kako nam uspe vzpostaviti ustrezen stik z brezdomci, otroci, prijatelji, družino; kako pripravimo prostor za komunikacijo, kako osebo povabiti v prostor in hkrati obdržati meje ter na kakšen način dajemo ranjeni osebi upanje, moč in pogum. Pri pogovoru v skupinah smo se osredotočili predvsem na ovire pri omenjenih treh elementih. Pri vzpostavitvi stika z osebo je pogosta ovira strah, Peter nam je ob zaključni razpravi rekel: Bodite kot otroci! Vzpostavljajte stik s tem kar ste, tako kot to počne otrok. Povdaril je tudi, da osebi, ki ne vidi smisla v življenju, povemo, da je življenje pot, v življenju vedno rastemo in ne smemo obupat.

Moramo vztrajat, upat in vedno se najde pot. Svoje misli smo usmerili tudi v načrte za naprej, kako se lahko izboljšamo, kaj lahko še več naredimo za bolj učinkovit in poln odnos z ljudmi. Za zaključek nam je Peter povedal naj probleme v odnosih rešujemo s preprostostjo, tako kot bi to počeli otroci – preprostost bo reševala osnose, ne fakulteta.

Neža Škerlj