Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Čistilna akcija dnevnega centra

   

V soboto 13. 1. 2018 je bilo v Dnevnem centru za brezdomce zelo živo. Na zajtrku se nas je zbralo mnogo zagnanih fantov in deklet, ki smo najprej pospravili vso hrano, ki je bila na vidiku, zatem pa se razkropili po prostorih in skoraj ni bilo kotička, kjer te ne bi kdo pričakal s svojim čistilnim pripomočkom.    

   

Bili smo celo tako temeljiti, da smo si ob pogledu na plesen rekli: »Kaj pa če bi poleg plesni odstranili še kar omet in vse skupaj prekrili z novo barvo?« Rečeno, storjeno. Hkrati smo tudi odkrili mnogotera čudesa skrita po hiši (očitno smo tudi v skrivalnicah zelo uspešni) in z njimi zapolnili številne smetnjake v bližnji okolici. Pajki in razni glodalci pa so se kar sami odločili, da se ni za hecati z nami in jo popihali. Mi pa smo navdušeno opazovali, kako je bil naš dom vedno bolj čist, urejen in prijeten.

Kar 27 nas je tekom dopoldneva sodelovalo in ko je prišel čas kosila, je ponos in veselje nad opravljenim delom premagal utrujenost in prišel je čas za praznovanje, katerega  smo imeli  mnogo dobrih razlogov, saj smo opravili veliko delo. (za enega še posebej izstopajočega pa je poskrbela Nuša, ki nas je sprejela za svoje družabnike tudi na svoj rojstni dan. Ob katerem ji tudi še 1x vzklikamo: »Vse najboljše! Hvala ti, da si del nas! :)«) 

Na koncu mo se v duhu zmagoslavja in hvaležnosti poslovili in si rekli, da še kdaj ponovimo.