Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Slovesni začetek šolskega leta

Mladinska maša šestega septembra 2009 je bila nekaj posebnega. Bila je prva mladinska maša v novem šolskem letu. Oratorijska igra o sv. Frančišku je otroke in njihove starše navdušila. Mladi smo se igro naučili v celoti in jo po mladinski maši uprizorili. V »zakulisju« pa je bilo dogajanje nekako takole:

»Ma dej, jst ne znam teksta!«
»Kje je moj kostumč«
»Kdaj pridem jst na oderč«
»Kdo mi bo povedal kdaj naj se pridem preoblečtč« 
»Ti bom dala znak, mene je tudi strah, ma bomo zmogli!«
»Zdaj bo, brat sonce, pripravi se"…

Brat sonce je na odru. Igra o življenju sv. Frančiška Asiškega se je začela … zasliši se srednjeveška glasba. Brat sonce in sestra luna otroke in njihove starše odpeljeta v srednji vek. In tedaj stopi na oder glavni junak – Frančišek.

Prizor, v katerem je »Jezušček« ležal v jaslih in je bend pel pesem Gledam te Detece nebeško je ustavila čas in marsikomu privabila solze v oči.

Kdor je želel se je lahko po koncu igre sprehodil po tržnici in kupil kakšno knjigo o sv. Frančišku in sv. Klari, nov Vincencijev koledar ali pa vzel CD s fotografijami oratorija, ki je v juliju 2009 potekal na Mirenskem Gradu. Popoldne je bilo dolgo in potrebno je bilo poskrbet za lačne želodčke. Mladi so zato v senci lip pekli palačinke. Na izbiro je bilo več vrst domačih marmelad: figova, hruškova, marelična, jagodna, slivova … ja, palačinke so bile odlične! Dan je bil naporen, vendar lep!

Splačalo se je!