Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Piknik z brezdomci 2011

Šentjakob; 17. 6. 2011

 Kaj bomo reklič Bilo je zabavno, veselo. Dobra muzika in nogomet. Bili smo zadovoljni. Presenetile so nas športne in štafetne igre, ki so poskrbele za dobro volje in pozitivno vzdušje. Tekmovali smo v ekipah »Najhitrejši«, »Pirati«, »Marjetice« in »Beži beži«. Vse ekipe so pogumno sodelovale. Nismo se ustrašili niti dežne plohe.  Igre so dobro potekale. Zabavali smo se. Le navijači so bili premalo vztrajni.

Seveda ni manjkalo tudi dobre hrane in pijače, s katero so prostovoljci zelo pridno zalagali naše mize. Vsi smo bili zadovoljni in siti. Vsega je bilo dovolj – meso iz žara, zelenjava, sadje in pijača. Piknik je mirno potekal. Ni bilo večjih provokacij in med sabo smo se dobro ujeli.

Ob koncu piknika nas je čakala še podelitev nagrad. Ekipe so nestrpno čakale na razglasitev rezultatov nogometne tekme in štafetnih iger. Veseli smo bili lepih nagrad. Prostovoljci so se zahvalili vsem, ki pomagamo pri vezicah in čiščenju dnevnega centra in najbolj pridni so dobili posebno nagrado. Proti večeru se je večina z avtobusom odpeljala v mesto, ostali pa smo pomagali pospravljati.

Brezdomci se iskreno zahvaljujemo prostovoljcem iz Društva Vincencijeve zveze dobrote. Dobro so vse organizirali in pripravili. Priporočamo se tudi za naslednje leto.

 

Adi in Dušan